Uncategorized

Wolf&Rita stoffen bij MonDepot – streepjes voor de zomer!

Mon Depot is één van mijn favoriete stoffenwinkels. Ze verkopen stoffen uit de collecties van modemerken en daarom weet je zeker als je er online bestelt, dat de stof perfect zal verwerken en vallen. Bovendien zijn er veel andere soorten stoffen te vinden dan in de doorsnee stoffenwebshops, zoals crèpe en jacquard.

Nieuw in het aanbod is het Portugese merk Wolf&Rita. Vanaf deze maandag online dus zet het met stip in je agenda! Ik mocht van Katelijne een stof testen en kreeg een mooi gestreept katoentje in de bus. Dankjewel daarvoor! De stof is licht, zacht en soepel, ideaal voor zomerpatroontjes… De vogelprint is prachtig en de streepjes maken het geknipt voor hemdjes, bloesjes, jurken,… Ik droomde weg en het werd: een shortje met bretellen!

Het patroon is van Ottobre 2016/3 (zomer), en voorziet behalve de schattige bretellen ook een poffend effect aan het achterpand, net waar ik naar op zoek was. Want zeg nu zelf, zo’n kleine meisjesbillen zijn des te schattiger met een bollend shortje, nee? Het patroon heeft ook een elastiek in de taille maar vooraan is de tailleband mooi plat. Dat is handig en mooi tegelijk, net zoals de valse gulp. Het was niet extreem moeilijk om te maken, maar er stak wel wat werk in. En als je de strepen wil doen uitkomen, moet je ook wel wat extra tijd en stof rekenen natuurlijk 🙂

Ik ging verder in het streepjes-op-het-strand-thema en versneed mijn geliefde tricot die ik op het Stoffenspektakel kocht, die fijn wit-met-grijs gestreept is en extreem zacht. Ik maakte er een t-shirt met een patroon uit een andere Ottobre, dat ik niet zou aanraden omdat ik het zodanig heb moeten aanpassen dat er nog weinig van het origineel overbleef. Te breed en te lang, zoals helaas vaak met dat magazine vind ik. Of alleszins, mijn dochters passen niet in hun Finse standaarden 🙂 Lucie draagt een 104 maar paste nog in deze 92 voor zowel short als t-shirt, dat zegt genoeg denk ik.

Alleszins, ik vind het resultaat wel heel strand-achtig met een vleugje nostalgie, en het doet ons uitkijken naar de zomer!

4 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *