DIY, Naaien

Poppenkamer make-over

Mijn mama is net zo’n verzamelaar als ik. En dus hield ze bijna al ons speelgoed bij voor de kleinkinderen. Supertof, enig probleem: ik groeide op in de jaren tachtig en die waren niet altijd een toonbeeld van schoonheid. Paars, roze, appelblauwzeegroen: wauw! Zo ook de poppenwieg en -kast die ik doorkreeg:

Maar ze waren beiden van vol hout en in goede staat, dus ik besloot ze te schilderen en de bekleding opnieuw te naaien. Een design wiegje als deze is de max maar ik vind het persoonlijk zijn prijs niet waard. Langs de andere kant: met twee meisjes in huis zal die wieg nog wel een tijdje in onze living staan dus het moest wel blijvend mooi worden. Ik ontmandelde de wieg en zijn bekleding.

Het geraamte was inderdaad nog mooi, en schilderde ik met lakverf en een lakborstel wit

De kussens, matrasje, dekentje en wiegkap mat ik na en maakte ik na in de bedrukte stof van de opbergzak (ecru canvas met gouden verf), en een katoentje van Michael Miller dat er mooi bij past.

Uiteindelijk besloot ik de bekleding aan de zijkant van de wieg weg te laten, omdat het een detailwerkje was met veel biaislint en rimpeldraden. En eigenlijk vond ik het soberder ook wel mooier. De pop ligt er graag in alleszins 🙂

Helemaal in de ban van het goud besloot ik het kastje helemaal goud te schilderen. Dat deed ik met een spuitbus omdat je met die metallic lakken anders te veel de borstelstrepen ziet. En ik had nog een halfvolle gele spuitbus dus besloot die als grondlaag te zetten om dat lelijk roze te dekken en mijn goud te sparen voor verdere projecten.

Ik schilderde de eendjes wit en voegde een prinsessenkroon toe – het blijft een poppenkleerkast.

Samen met de opbergzak wel een leuk geheeltje, vind ik.

En Millie vindt dat ook.

En esthetisch gezien leef ik toch liever in 2017 dan in 1987 🙂

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *