Naaien

Over één kraagje en 3 jurken

Het begon met de droom van jurk met gouden paspel in de kraag. Liefst tegen de feesten klaar. Maar ik was zo veel bezig met de outfits voor de kinderen, onze tafeldecoratie en ook een hoop kookwerk, dat er te weinig tijd over bleef. Dus besloot ik een patroon te zoeken voor een verwisselbare kraag. Zodat ik die onder een bestaande jurk kon dragen maar toch ook mijn gouden paspelke had. En die vond ik, bij de Lina Jurk van LMV. Wel iets grappig, lijkt een afgeknipt stuk hemd maar er steekt eigenlijk kei veel werk in, want een kraag is natuurlijk ook niet op 2 minuten genaaid.

 

Je kan hem dragen onder alle soorten hooggesloten jurken.  Ik koos voor mijn zwarte spannende jurk van een paar jaar geleden, die ik nu terug aan durfde aangezien ik de afgelopen vier maanden 11 kg vermagerd ben. Nog 5 te gaan, maar toch 🙂

Ik combineerde de overknee zwarte jurk met witte sneakers, en die look beviel me wel.  Ik besloot dus ook de bijhorende Lina jurk te naaien, maar dan met langere mouwen, en ik had mijn oog laten vallen op een mooie rekbare jacquard van Mon Depot. Het werd wel een uitdaging want ik had maar een coupon van 1m stof en nog altijd kledingmaat 42 dus veel speling was er niet 🙂

Ik moest de bovenpanden los knippen van de rokdelen om ze uitgeknipt te krijgen, en de jurk werd korter dan ik in gedachten had, maar ik vind het uiteindelijk wel geslaagd en de taillenaad valt eigenlijk niet echt op.

Het geheel spant wel nog dus het is een goede motivatiejurk 🙂 Maar ik ben blij met de combinatie blauw/goud/bruin en ook dat ik een leuke bestemming voor de stof gevonden heb.

Wou er dan nog eentje die langer was en ook een beetje breder, en koos voor een vintage gebreid stofje in een tint donkerder blauw van bij Blender.  Moeilijker om mee te werken omdat het wat ‘haakt’ en je het risico loopt om te ritsen, maar in principe kan je er gewoon met je overlock in naaien. Ik voerde alles behalve de mouwen met een blauwe tricot, het was nogal – euh- doorzichtig!

 

 

4 Comments

 1. Goele

  Amai. Ik kan niet kiezen. De drie jurken kei mooi bij dat kraagje. Mooi gemaakt trouwens de kraag, is toch iets moeilijk. En jij straalt met en zonder kilo”s maat die 11 zijn een superprestatie. Wil je mij coachen ??

  Reply
 2. Karin

  Leuk idee! Ik wil eigenlijk ook wel zoiets, want als ik een blouse onder een trui of jurk draag, dan gaat hij vaak raar opkruipen… Maar blijft het kraagje wel goed zitten wanneer je hem draagt?

  Reply
  1. studiobliss Author

   Fijn dat je het ook zou willen maken. Hij blijft goed zitten al hangt het een beetje af van de stof van de jurk en hoe strak die zit aan de hals. Ik heb één jurk waar ik toch voor de veiligheid een veiligheidsspeldje steek aan de achterkant van mijn nek, onder de kraag (omdat de stof daar ook minder is). Je wilt niet dat het eruit floept he 🙂 Maar zo is het ook wel onzichtbaar opgelost.

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *