DIY, Uncategorized

Goud op tafel

Het hoeft voor mij geen Kerstmis te zijn om goud te gebruiken, integendeel: goud is overal bij ons thuis. Maar het is wel het perfecte excuus om te overdrijven. En dat is wat ik deed voor de tafeldecoratie van het kerstfeest voor de familie bij ons thuis.

Ik maakte met een spuitbus goudverf van Brico (metallic verf in een potje schildert niet zo mooi) en een pot diertjes van de Hema, een gouden jungle op tafel! 

Bij ieder bord een diertje, daar kunnen ook veel mopjes rond gemaakt worden aan de kerstdis (mijn mama koos de ‘panter’)

 

Ik vond gouden kaarsen, ook bij Hema, en bij gebrek aan mooie passende kandelaars besloot ik glazen flessen te beschilderen. Het mooiste is flesjes van verschillende groottes vind ik, zodat de kaarsen ongelijk komen.

Etiketten goed afweken, aluminium of plastieke dopversieringen wegknippen, en dan ook weer spuitlak gebruiken. Ik gebruikte het gebroken wit waarmee ik ook de stoelen ooit deed.

En dan verder rolde ik gewoon muntgroene servetten van ik denk Ikea op tot een rolletje, gouden lintje er rond, en kaneelstokje erdoor. Het muntgroen past ideaal bij de glazen flesjes voor de kids en onze bacardi-glazen. En onze muur natuurlijk!

Ik probeerde de diertjes ook eens aan onze DIY- kerstboom

En op onze servieskast

En nu het feest gepasseerd is, wil ik van de diertjes graag kapstokken maken 🙂 Wordt vervolgd!

One Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *